Välja rätt markis

När du står inför valet av markiser till ditt hem eller företag är det några viktiga överväganden att ha i åtanke för att göra det bästa valet. Först och främst är det avgörande att välja en markis som passar perfekt till dina specifika behov och krav. När du letar efter markiser bör du överväga en del olika saker. Dels är det bra att fundera på vad för typ av markis det är du är ute efter, dels vad för material och kvalitet den har. Fundera även över storlek, passform samt styrsystem och funktioner. Det kan vara bra också att kolla hur den ska installeras.

Typ av markis

Det finns olika typer av markiser, inklusive:

  • Fönstermarkiser: Perfekta för att skydda mot solen och hålla värmen ute från dina fönster.

  • Terrassmarkiser: Designade för att skapa skugga och komfort på uteplatser och verandor.

  • Fallarmsmarkiser: Med justerbara armar för att skapa skugga samtidigt som det tillåter ljus att komma in.

  • Screens: Ger skydd mot sol, vind och insyn samtidigt som de bevarar utsikten.

Det går ju att ha en eller flera varianter av markiser, beroende på behovet.

Material och kvalitet

Välj en markis som är tillverkad av högkvalitativa material som tål väder och vind. Aluminium, rostfritt stål och slitstarka tyger är ofta att föredra för långvarig användning.

Storlek och passform

Se till att markisen passar perfekt till det område du vill täcka. Mät noggrant och välj storlek baserat på behovet av skugga och skydd.

Styrsystem och funktioner

Vissa markiser kommer med avancerade styrsystem som fjärrkontroller eller automatiska sensorer för att anpassa sig efter väderförhållanden. Det kan vara värt att överväga om du letar efter extra bekvämlighet.

Installation och underhåll

Tänk på den framtida installationen och underhållet. Enkla monteringssystem och lätt underhåll kan göra livet lättare på lång sikt. Är det en svårare installation så kolla där du köper den om detta ingår i priset.