Så gör man storstädningar mindre plågsamma

Även om att storstäda hamnar långt ner på mångas listor över favoritaktiviteter är det trots detta någonting som helt enkelt måste göras. Men det kan vara svår att hitta motivation och energi att göra det hela på. I den här texten kommer vi därför att dela med oss av några bra tips kring hur man lättare kommer igång med storstädningen där hemma och hur man gör att det hela flyter på. 

 

Ett annat alternativ är också att man hyr in ett städföretag. Att hyra in en verksamhet som är specialiserad inom lokalvård gör att man inte behöver tänka på städningen, någonting som kan vara väldigt skönt om man har en större bostad och ett hektiskt liv. Om detta är värt utgiften är någonting som man själv behöver ta ställning till, men det finns gott om olika städföretag och liknande som man kan vända sig till. Dessa företag kan också ofta assistera i fönsterputs och liknande, någonting som är svårt att få till riktigt bra utan erfarenhet.

Se till att du håller rent där hemma  

Detta är något av det viktigaste man kan göra för att se till att storstädningar blir så smärtfria som möjligt. Istället för att man ska behöva gå runt och plocka ihop och småstäda när man ska få någonting rent och fint är det väldigt skönt att bara sätta igång med det riktigt jobbiga som behöver göras. 

 

Därför är det klokt om man varje dag tar fem minuter när man kommer hem från jobbet eller annat att bara gå runt i sin bostad och plocka undan kläder och se till att allting är så rent och fint som möjligt. På så sätt får man inte bara ett finare hem, utan gör det också lättare att storstäda. 

 

Planera upp städningen

 

Att planera upp städningen för med sig tre klara fördelar. Den första är att du genom detta kan se till att du har allting som du behöver för att kunna genomföra städningen hemma och inte behöver springa till affären under tiden du håller på. Den andra är att genom att göra detta och skriva ner det på en lista så ser du till att du inte glömmer någoting. Det sista man vill göra är att tro att man är klar med städningen, för att sedan inse att man glömt att tvätta gardinerna eller liknande och därmed också  behöva sätta igång igen. 

 

Den tredje fördelen med att planera upp städningen och göra en lista är att man får en känsla av att det går framåt när man städar.  Genom att kryssa av olika saker märker man hur det går framåt hela tiden, någonting som gör det mer överkomligt att städa. 

Lyssna på en podcast eller ljudbok 

Att underhålla sig själv medans man städar är ett utmärkt sätt att se till att man inte blir uttråkad. Genom att tappa bort sig själv i en riktigt bra ljudbok eller intressant intervju i podcastformat tänker man inte särskilt mycket på att man dammtorkar. Det finns gott om alternativ men se till att du har någonting som du verkligen kan engagera dig i.