Många bra anledningar att byta till LED lysrör

Att byta ut dina gamla lysrör till LED-lysrör ett lysande alternativ. Det gör att du sparar pengar, sparar tid och sparar el! Du kan hitta både LED lysrörsarmatur och LED lysrör på https://www.lampornu.se/led-lysrorsarmatur. I de allra flesta fall så fungerar LED-lysrör i befintlig armatur. Men du kan satsa på en ny lysrörsarmatur för bara LED med om du vill.

Genom att gå över till LED-lysrör så kan du sänka dig energiförbrukning rejält. Det beror på att denna typ av lysrör, den förbrukar i snitt 60 procent mindre energi än ett kvicksilverlysrör. Dessutom så håller det i snitt tre gånger längre, så det blir färre byten att göra. Ett lysrör med LED är även bra eftersom att de är flimmerfria samt ger bra ljus utan att blända.

Fler bra anledningar till att gå över till LED-lysrör

Du kan köpa en lysrörsarmatur LED eller använda den armatur du redan har nu. Det är oftast själva armaturen som avgör, inte själva lysröret. Det är även superlätt att byta till LED lysrör. Lika enkelt som när du brukar byta ut ett konventionellt kvicksilverlysrör.

En fördel med LED lysrör är att de är helt fria från kvicksilver. De är alltså bättre för miljön än konventionella lysrör som alla innehåller kvicksilver

Sedan är det så att ett LED lysrör, det avger bra mycket mindre värme. Det beror på att energin till 80 % omvandlas till ljus och 20 % till värme. I de konventionella lysrören är fördelningen tvärtom

Gå över till LED helt och hållet

Utöver att välja LED lysrör, så kan det vara bra att även gå över till LED i dina andra armaturer och lampor. Idag finns det grymt många bra LED lampor att välja på. Du kan kika in på Lampornu, som har ett brett utbud av just lampor med LED. Det är ett smart och ekonomiskt val.