Aktuellt


Vill ni åka på medlemsresa till Kambodja?


Vi har utrett möjligheterna att ordna en medlemsresa till Kambodja 9/2-24/2 2019. Vårt reseförslag innebär en blandning av Angkors tempel, det lugna livet på landet, stadens brus, historia, ångande mustiga marknader samt givetvis besök på Krousar Thmeys olika verksamheter.


Vi anländer till Siem Reap den 10/2. Vi stannar där fyra nätter där vi får uppleva Angkors tempel med en kunnig guide. Krousar Thmey har också verksamhet där. Kanske besöker vi också någon annan organisation och får lära mer om hur de arbetar.


Därefter tar vi bussen till Banteay Chhmar där vi får uppleva livet på landet. Vi bor där hemma hos kambodjanska familjer i traditionella hus i två nätter. Där finns också ett stort tempel som också är på UNESCO:S världsarvslista som vi kan utforska i stillhet utan andra turister.


Vi fortsätter till Battambang. En mysig stad där man tagit väl vara på den franska koloniala arkitekturen och som inbjuder till strövtåg. Runt Banteay Chhmar och Battambang har Krousar Thmey olika verksamheter. Vi stannar i Battambang två nätter.


Därefter bär det av till kaotiska, stora och charmiga Phnom Penh. En stad som har förändrats enormt det senaste decenniet. Här ser vi den ekonomiska utvecklingens fulla kraft. På gott och ont. Vi besöker givetvis Krousar Thmeys huvudkontor. Vi lär oss om landets mörka historia under Röda khmererna när vi besöker Toul Sleng och Choeung Ek, även kallat Dödens fält. Men vi får också chansen att göra fina inköp på stadens marknader. Den 23/2 tar vi flyget hem till Sverige.

Visst låter det spännande?


Vi håller med hjälp av resebyråer och våra kontakter på plats i Kambodja, på att ta fram priser för hela paketet, men vi räknar med att det landar på cirka 20-23000 kronor. Vi tror vi kan lova en mycket speciell resa där ni får uppleva saker och få nya kunskaper som man inte kan få på vanliga gruppresor.


Tänk på att Kambodja är ett utvecklingsland som ibland erbjuder överraskningar – för det mesta är de positiva, men det kan också hända dåliga saker. Vägnätet är inte alltid det bästa. Inte heller sjukvården. Värmen kan vara tuff även om februari är en av de svalare månaderna. Men vi försöker också skapa ett program där det finns plats för vila och enkel samvaro.


Vill ni åka med någon som inte är medlem är de givetvis välkomna också.


Har ni frågor kring resan så skriv gärna till jensrosback@gmail.com eller linea.gunnarsson@gmail.com.


 


Från Kambodja

Rapporteringen om hur volontärer tillåts arbeta med Kambodjanska barn utan någon som helst kontroll har förfärat många.


Låt oss då berätta, att Krousar Themy inte har några volontärer som arbetar med barnen över huvud taget. Där arbetar bara utbildade kambodjanska socialarbetare och lärare. Inte heller tar man emot turistbesök på gatubarnscentra eller skolor. Om man är intresserad av verksamheten är man välkommen att besöka informationsavdelningen på huvudkontoret, så berättar de gärna mer. Kontakta dem gärna med ett mejl.


De europeiska volntärer man har arbetar på huvudkontoret med kommunikation, pr och ekonomi. En verksamhet som betalas av franska staten.

 För utsatta barn i Kambodja

- på barnens egna villkor

 För utsatta barn i Kambodja

- på barnens egna villkor